Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed protiv Putina

U Moskvi uhićeno desetak prosvjednika, među njima i Udaljcov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnika ruskog oporbenog pokreta Lijevog fronta Sergeja Udaljcova i desetak njegovih pristaša u subotu je nakon prosvjeda uhitila moskovska policija.

Udaljcov i više desetaka prosvjednika pokušali su u povorci proći kroz središte Moskve prema Puškinovu trgu, nakon prosvjednog skupa u ruskoj prijestolnici za koji su vlasti izdale dopuštenje i na kojemu je sudjelovalo od 10.000 do 25.000 ljudi, izvijestila je agencija France Presse.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Okupljeni prosvjednici u Rusiji Opresija se nastavlja VIDEO Stotine uhićenih u prosvjedima zbog smrti Alekseja Navaljnog: Privedeni i novinari

>> Pušten opozicijski lider kojeg vole Rusi, spreman za borbu protiv Putina

Specijalne policijske snage su intervenirale protiv pristaša oporbe režimu premijera i novoizabranog predsjednika Vladimira Putina nedaleko od ulice Novi Arbat, gdje su se održali prosvjedi oporbe.

Prosvjednici su osudili namještanje predsjedničkih izbora održanih 4. ožujka na kojima je u prvom krugu pobijedio Putin s oko 64 posto osvojenih glasova.

No, na prosvjedima je ipak sudjelovalo manje ljudi nego prošlih mjeseci, kada se više desetaka tisuća protivnika ruskog režima okupilo u prosvjedima kakvi nisu viđeni od Putinova dolaska na vlast 2000. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene