Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na trgu Kuraišu

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli su izvori iz policije i bolnice.

Napad se dogodio na trgu Kuraišu u sjeverozapadnoj četvrti Bagdada Kadimiji gdje su se hodočasnici okupljali pred vjersku svetkovinu kojom se obilježava godišnjica smrti šijitskog imama Muse al-Kadima. Izvori iz policije su rekli da bi se broj mrtvih mogao povećati.

Izvor iz ministarstva unutarnjih poslova rekao je da su snage sigurnosti stavljene u stanje visoke pripravnosti, a oko četvrti uspostavljen je strogi sigurnosni pojas kako bi se spriječili napadi na hodočasnike koji idu prema svetištu imama Kadima.

Pročitajte i ovo Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

>> Napad na vjersku zakladu: Najmanje 22 mrtvih u Bagdadu

Iako je nasilje u Iraku općenito smanjeno, sunitski islamistički pobunjenici povezani s al Kaidom još su uvijek sposobni izvršiti smrtonosne napade, često usmjerene protiv šijita kako bi rasplamsali sektaške napetosti koje su 2006.-2007. godine gotovo dovele do građanskog rata u Iraku. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene