Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što mislite o ovome?

'U mesnim proizvodima vjerojatno ima i ljudskog DNK'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogućnost pronalaska ljudskog DNK u mesnim proizvodima je prilično velika jer se radnici u klaonici lako porežu tijekom proizvodnje mesa, otkrili su stručnjaci.

Tijekom saslušanja vezano za skandal s pronalaskom konjskog mesa u proizvodima na kojima ono nije bilo naznačeno, u Europi i Južnoj Africi, odbor stručnjaka se slaže da je lako moguće da pronaći tragove ljudskog tkiva u mesu namijenjenom za ljudsku upotrebu, ali to ne predstavlja prijetnju za potrošače koji ga pojedu, piše Express.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Ilustracija Posljedica Velika nestašica! Zašto nema ove vrste domaćeg mesa, a uvozna je i trgovcima preskupa?

'Mesari se nerijetko porežu. Ukoliko provedemo DNK test, vjerojatno ćemo pronaći tragove ljudskog DNK u proizvodima', rekao je profesor sa Sveučilišta Stellenbosch, Louw Hoffman.

>> Skandal za skandalom u prehrani: Plastika, konjsko meso i aflatoksin

'Da ušetam u tvornicu i uzorak koji odaberem nasumce radi testiranja, bude meso koje je odrezano od kosti, a rezao ga je mesar koji je 'kopao nos', a potom dirao meso, dobio bi mikrobiološko očitovanje o tome', rekao je.

Međutim, njegov kolega Bothle Modisane iz Južne Afrike kaže da to ne znači da jedemo ljudsko meso. 'Moguće je da pronađemo ljudski DNK u mesu. Međutim, čak i ako pronađemo ljudski DNK, to ne znači da jedemo ljudsko meso', zaključio je Modisane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene