Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Na tijelu imao rane od metaka

U Meksiku ubijen treći svećenik u tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo svećenika koji je prije tjedan dana nestao na zapadu Meksika pronađeno je izrešetano mecima, priopćile su vlasti. To je treći svećenik ubijen u tjedan dana u toj zemlji.

Otac Jose Alfredo Lopez Guillen koji je u ponedjeljak nestao iz svog župnog ureda u Janamuatu, selu u nemirnoj državi Michoacanu, pronađen je u subotu navečer.

Pročitajte i ovo Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci Masovne grobnice kriminalnog miljea u Meksiku - 8 Uboljstva narkokartela Pas s ljudskom nogom u ustima doveo do stravičnog otkrića: "Stavljaju ih u plastične vreće i bacaju u plitke jame"

Imao je na tijelu rane od metaka i bio je mrtav 120 sati, priopćeno je iz ureda državnog odvjetnika.

"S dubokom tugom javljamo da je pronađeno tijelo Alfreda Lopeza Guillena, molimo za njegovu dušu", objavila je na Twitteru nadbiskupija u Moreliji, prijestolnici Michoacana.

Prije njegove smrti, Katolički multimedijski centar koji bilježi nasilje nad svećenicima, objavio je podatak da je 14 svećenika ubijeno u Meksiku od prosinca 2012. kada je predsjednik Enrique Pena Nieto preuzeo dužnost.

U izvješću američkog State Departmenta o vjerskoj slobodi u svijetu u 2015. navodi se da su se čelnici američkog veleposlanstva sastali s predstavnicima meksičke vlade kako bi "izrazili zabrinutost zbog pogibije katoličkih svećenika, prijetnja katoličkim redovnicama i informacija o zlostavljanju evangeličkih kršćana".

Druga dvojica svećenika, Alejo Nabor Jimenez Juarez i Jose Alfredo Suarez de la Cruz pronađeni su mrtvi u ponedjeljak - istog dana kada je nestao Guillen - u državi Veracruzu na istoku zemlje.

Michoacan i Veracruz već godinama trpe nasilje narkokartela. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene