Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najosporovaniji Mađar

U Mađarskoj osvanula bista Hitlerovog saveznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamena bista jedne od najosporavanijih figura Mađarske, Miklosa Horthyja, regenta od 1920. do 1944., saveznika Adolfa Hitlera, otkrivena je u subotu u selu Csokako s 1.300 stanovnika, 60-ak kilometara zapadno od Budimpešte.

Predsjednik općine je izjavio da im je 'Horthy pokazao put'.

Predsjednik općine je pred skupom od oko 80 ljudi dodao da je 'zemlja bila sve rascjepanija i da je jedinstvo zemlje bio jedan od prioriteta'.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

>> Ratni psihoprofil: Hitler je razvio 'mesijanski kompleks'

Za Miklosa Horthyja protivnici tvrde da je uveo Mađarsku u Drugi svjetski rat na strani nacističke Njemačke. Ali u toj zemlji postoje brojne simpatije za ono što je oličavao Horthy, koji je bio na čelu te zemlje kao regent od 1920. do 1944.

Rehabilitacija Horthyja tiho je počela prije deset godina, a u posljednje vrijeme uz suglasnost desne vlade dobija zamah.(Hina)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene