442345
442345
442345
442345
442345

NA KRILIMA BREXITA U Mađarskoj referendum 2. listopada

  • , 05.07.2016., 11:41
  • Autor:
  • komentara

U Mađarskoj će se 2. listopada održati referendum na kojem će se odlučivati o prihvaćanju bilo kakvih budućih sustava kvota Europske unije oko raspodjele migranata.

 
 
 
 
Viktor Orban (Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL)
Viktor Orban (Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL)

Objavio je to u utorak ured mađarskog predsjednika Janesa Adlera. U izjavi stoji da će pitanje na referendumu glasiti: 'Želite li da Europskoj uniji bude dopušteno propisivati obavezno preseljavanje stranih državljana u Mađarsku i bez odobrenja parlamenta (mađarskog op.a.)?'

Ohrabren Brexitom i izlaskom Velike Britanije iz EU, mađarski premijer Viktor Orban ima samo još više argumenata za održavanje referenduma i politiku neprihvaćanja bilo kakvih migrantskih kvota koje bi dirigirala EU.

Orban je od početka izbijanja migrantske krize zauzeo protuimigracijski stav te se protivi planu EU da se 160 tisuća migranata raspodijeli diljem Europe. Mađarska je, kao i Slovačka, odlučila sudski osporiti ovu odluku kojom se planiraju odrediti kvote prihvata migranata kroz dvije godine za sve članice EU-a, piše Reuters.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se