Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zoni sukoba

U Libiji otet državljanin Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državljanin Srbije Miroslav Tomić (36) otet je u subotu u Libiji.

Srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je informaciju o otmici srbijanskog državljanina, ističući kako je u stalnom kontaktu s libijskim vlastima i kako sve čine da se ova situacija što prije riješi.

Prema pisanju medija, Miroslav Tomić je radio na naftnim poljima udaljenima od glavnog grada Tripolija 1200 kilometara. Otet je kod naftne bušotine koja je u vlasništvu arapske naftne kompanije.

Bušotina kod koje je otet nalazi se u zoni sukoba pa se pretpostavlja da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe kako bi tražile otkup.

Tomić u Libiji živi posljednjih 20 godina i zaposlen je u njemačkoj kompaniji 'Ferostal', koja se bavi održavanjem naftnih cijevi i postrojenja, a u ekipi je jedini Srbin, piše Blic.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Svi zaposleni u toj tvrtki dobili su garanciju da će biti sigurni, a oko naftnih polja postoji osiguranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene