Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokradeni i preplašeni

U Libiji napadnuto 50-ak državljana Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 50 srbijanskih državljana napadnuto je u kampu kod Raslanafa, između Bengazija i Tripolija u Libiji.

U pozivu za pomoć koji je putem e-maila stigao na B92, navodi se kako je skupina od 20 naoružanih ljudi napala u nedjelju navečer kamp sa srbijanskim državljanima, pokušavajući ih opljačkati i ukrasti im vozila. 'Nas šestorica pokušali smo odbiti napad golim rukama, jer su nam ta vozila bila jedina odstupnica za Tripoli', navodi se u pozivu za pomoć te se dodaje kako im je oduzeta velika svota novca i vozilo.

'Na svu sreću, prepriječili smo im put s ostalim vozilima kako i njih ne bi odvezli. Svi su bili naoružani do zuba, pravo je čudo kako nitko nije zapucao na nas', stoji u poruci u kojoj se dodaje kako ne mogu krenuti ka Tripoliju jer ne znaju je li put blokiran, ima li naoružanih skupina i hoće li imati bezina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Libija: 14 mrtvih u prosvjedima

Skupina je, po riječima napadnutih, pokušala organizirati konvoj od oko 8-10 vozila ka Tripoliju, ali im je iz njima bliskog izvora javljeno da je put do Tripolija odsječen kod grada Sirt. "Mi nemamo oružje, a očekujemo uskoro sljedeći napad, da se napadači vrate po ovo što nisu odnijeli", navode oni.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako je srbijansko veleposlanstvo u Tripoliju stupilo u vezu s građanima koji se nalaze u kampu kod grada Raslanafa, koji su večer prije bili metom napada skupine naoružanih ljudi. Dodaje se da su svi dobro i da njihova sigurnost u ovom trenutku nije ugrožena te da je ministarstvo, u suradnji s nacionalnim avioprijevoznikom osiguralo potreban broj zrakoplova za evakuaciju srbijanskih državljana iz Libije. Zrakoplovi JAT-a, navodi se, moći će poletjeti kada libijske vlasti izdaju nužne dozvole za slijetanje i izlazak srbijanskih građana iz Libije.(HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene