Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na Haitiju

Grad Leogane prošao još gore od Port-au-Princea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizor koji su novinari na Haitiju zatekli oko grada Leoganea u kojem je bio epicentar potresa, opisali su kao apokaliptičan.

Uništenje uzorkovano u epicentru tijekom potresa koji se dogodio u utorak na Haitiju još je dramatičnije od uništenog glavnog grada Port-au-Princea. Deseci tisuća ljudi žive na otvorenom, a stanovništvo je u šoku, piše BBC. Preživjeli u glavnom gradu, očajni su dok čekaju pomoć, ali prizor koji je BBC-ev novinar Mark Doyle zatekao u okolici grada Leoganea opisao je kao apokaliptičan. Stanovnici tog grada, 12 kilometara udaljenog od Port-au-Princea, utočište su pronašli u okolnim poljima šećerne trstike. ‘Ovdje ne stiže nikakva pomoć, nema hrane, vode, niti liječnika’, rekao je jedan stanovnik.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko"

>> VIDEO: SAD optužuju da pokušava vojno zauzeti Haiti

UN procjenjuje kako je u Leoganeu oštećeno 90 posto zgrada. ‘Grad je u samom epicentru potresa, i mnogi su poginuli’, kazao je David Orr, glasnogovornik UN-ovog Svjetskog programa za hranu. ‘Ovdje je uništena gotovo svaka kuća. Vojska govori o oko 20.000 do 30.000 mrtvih’, dodao je Orr. Iako mnogo pomoći stiže na Haiti, teško ju je distribuirati zbog oštećenih cesta.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene