Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabrost ili ludost?

U lavljem kavezu proveo pet tjedana i oborio rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobični Ukrajinac Aleksandar Pilyshenko izašao je iz lavljeg kaveza u kojem je proveo pet tjedana.

Aleksandar je vlasnik privatnog zoološkog vrta u sklopu kojeg se nalazi i lavica Katya. Ukrajinac je odlučio 2. kolovoza ući u kavez s Katyom i oboriti svjetski rekord. Na taj način htio je osvijestiti ljude na humaniji odnos prema životinjama.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Trideset pet dana je spavao i jeo u kavezu koristeći improvizirani tuš i WC. Vrijeme je kratio slikajući, a slike planira prodati na aukciji. Tijekom njegova boravka u kavezu lavica je dobila dvoje mladih što je bilo jako opasno jer su lavice najosjetljivije kad trebaju braniti svoje potomke.

No, Katya se naviknula na novog stanara i sve je prošlo u najboljem redu'. 'Došao je dan kad moram napustiti Katyu i ona se ponovno mora naučiti živjeti bez mene. Jako mi je teško napustiti je', kazao je Aleksandar. 

'Katya je jako pažljiva majka i jako nas je zanimalo kako će primiti Aleksandra, pogotovo nakon dolaska mladih. Naravno da je cijela situacija bila opasna, no nakon deset minuta shvatili sm oda će sve proći u redu te da mu vjeruje', kazala je Aleksandrova supruga Olena. Aleksandar je sinu poručio da, ako se nešto dogodi, ne želi da životinja pati te nije u kavezu imao nikakva sigurnosna pomagala.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene