Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Kini iznimno teška borba protiv zagađenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski premijer Wen Jiabao ocijenio je kako će biti iznimno teško ostvariti ciljeve u području borbe protiv zagađenja.

'Pokazali smo našu odlučnost, ali bit će iznimno teško ostvariti ciljeve', kazao je Wen na zajedničkoj konferenciji za novinare s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Pročitajte i ovo Uhićenje nakon napada na premijera Slovačke uhićen muškarac VIDEO/FOTO Atentat na slovačkog premijera: Objavljene prve snimke Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

'Na tom je području naš zadatak teži nego njemački', dodao je šef kineske vlade, ističući napore svoje zemlje u zatvaranju tvornica zagađivača, ali i hendikep koji predstavlja ogromno stanovništvo Kine.

Kineska vlada odredila je za cilj smanjenje zagađenja za 10 posto između 2006. i 2010., razdoblja 11. petogodišnjeg plana. No, 2006. godine dva ključna indikatora (ispuštanje sumpornog dioksida i kemijska potreba za kisikom) porasli su za više od jedan posto.

Kineski premijer potvrdio je također kako 'kineska prijetnja ne
postoji' za ostatak svijeta istaknuvši miroljubivost zemlje i umanjio impresivni ekonomski razvoj Kine.

Kina bi, s ekonomskim rastom od 11,5 posto u prvom polugodišu 2007., mogla premašiti Njemačku kao treću svjetsku ekonomsku silu već ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene