Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Karadžićevu stanu pronađena dokumentacija Vojske RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedjeljak da su u pretresu stana u kojem je boravio haaški optuženik Radovan Karadžić nađene kopije dokumentacije iz Generalštaba Vojske Republike Srpske.

Pretres stana obavljen je po naredbi istražnog suca Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, a u stanu su nađeni i rukopisi, rokovnici i fotografije, kazao je ministar Dačić na sjednici parlamentarnog Odbora za obranu i sigurnost i ponovno zanijekao sudjelovanje MUP-a Srbije u lociranju i uhićenju Radovana Karadžića.

Pročitajte i ovo Kristina Ikić Baniček Kazna od 10.000 kuna Kažnjena jer nije predala dokumente Uskoku: Odbijena tužba Ikić Baniček Ilustracija Zanimljivi rezultati Može li pojava nove stranke uzdrmati političku scenu u Hrvatskoj? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Sjednicu Odbora za obranu i sigurnost po hitnom postupku sazvao je predsjednik tog skupštinskog tijela Dragan Todorović, potpredsjednik Srpske radikalne stranke a jedina tema sjednice je provjera informacija koje govore da Karadžić nije uhićen prošlog ponedjeljka, 21. srpnja, kako to tvrde nadležni iz Akcijskog tima za okončanje suradnje s Haaškim sudom, već tri dana ranije, u petak, 18. srpnja.

Te je tvrdnje ranijih dana iznosio i Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić, pozivajući se na izjave svoga branjenika, te je protiv "NN osoba" koje su navodno izvršile "otmicu" i neovlašteno Karadžića držale "na nepoznatom mjestu" podnio i kaznenu prijavu. Prošloga tjedna izjavu o tome istražnom sucu Specijalnog suda za ratne zločine Milanu Dilpariću dao je i sam haaški optuženik Radovan Karadžić.

Radovan Karadžić nalazi se u pritvoru Specijalnog suda, a u ponedjeljak još nije poznato je li u taj sud stigla žalba njegovih odvjetnika na rješenje o ispunjenim uvjetima za izručenje Haaškom sudu, koju su oni predali prije samog istjecanja zakonskog roka, u petak navečer.

Nakon što u sud stigne žalba, izvanraspravno sudsko vijeće o njoj mora odlučiti u roku tri dana, a konačno rješenje o izručenju potpisuje Ministarstvo pravosuđa Srbije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene