Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti za mlade

Epidemija gripe H1N1 u Kanadi: Tisuću oboljelih, petero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epidemija gripe H1N1 zahvatila je kanadsku pokrajinu Albertu, gdje je zabilježeno gotovo tisuću oboljelih i pet smrtnih slučajeva, rekao je u petak Fred Horne, ministar zdravstva te pokrajina na zapadu Kanade.

'Zadnjih tjedana zabilježili smo porast broja oboljelih od gripe' u pokrajini Alberti, uglavnom kod 'zdravih mlađih odraslih osoba', ističe ministar u priopćenju.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Slika nije dostupna Vrhunac gripe očekuje se sredinom siječnja Građani se sve više cijepe, zabilježeno nekoliko stotina oboljelih

Zdravstvena mreža Alberte izvijestila je o 965 oboljelih, od kojih je 251 hospitaliziran, po podatcima ministarstva. 'Nažalost, pet osoba koje su primljene u bolnicu, na odjel intenzivne njege, umrle su', sa žaljenjem je konstatirao Horne.

'Najgora oluja u povijesti Toronta', u Washingtonu 22 stupnja!

Čelnici zdravstvene službe izrazili su pak zabrinutost za mlađe stanovnike koji su oboljeli od virusa H1N1 zbog toga što se nisu cijepili. 'Pozivam sve stanovnike Alberte koji se nisu cijepili da to učine', dodao je Horne.

Vrhunac epidemije gripe očekuje se u veljači, najavile su zdravstvene vlasti, pozivajući da se ubrza kampanja cijepljenja i spriječe gužve u klinikama. 'U nekim dijelovima pokrajine zbog gripe su pretrpane čekaonice hitne medicinske službe i otežan je pristup bolničkim krevetima' nužnim za redovitu zdravstvenu skrb, ističe ministarstvo.

Epidemija se počinje širiti i u druge pokrajine a jedan smrtni slučaj mediji su zabilježili u Torontu, u Ontariju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene