Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Iraku

U jednom danu 22 napada: 91 mrtav, 161 ranjen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 22 napada u četrnaest iračkih gradova, među kojima i u prijestolnici Bagdadu, danas je poginula najmanje 91 osoba, a 161 je ranjena, što je najveći broj žrtava u jednom danu u zadnjih više od dvije godine.

U devet napada u Bagdadu i sjeverno od iračke prijestolnice život su izgubile 74 osobe. Među žrtvama tih napada koji se događaju na početku ramazana velik je broj policajaca i vojnika.

Najkrvaviji napad se dogodio u Tadžiju, 25 km sjeverno od Bagdada, gdje je u više eksplozija poginulo najmanje 18 ljudi, a 29 je ranjeno, po dvama medicinskim izvorima. Nasilje je pogodilo i gradove sjeverno od Bagdada - Sadiju, Kan Beni Sad, Kirkuk, Tuz Kurmatu i Dibis.

Pročitajte i ovo Napad na reportera Poziva gledajte od 19 sati Reporter Poziva napadnut tijekom snimanja emisije Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

>> Irak: Eksplozija kamion-bombe, najmanje 25 poginulih

Dan ranije, najmanje je 17 osoba poginulo u više atentata, a gotovo 100 je ranjeno. Odgovornost za ovaj val napada u  još nitko nije bio preuzeo, ali je Al Kaida u Iraku najavila da će pojačati svoju borbu. Ponedjeljak je dan s najvećim brojem mrtvih u Iraku od svibnja 2010. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene