Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Iraku danas ubijeno 40 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je četrdeset osoba ubijeno u ponedjeljak u sukobima u Iraku, od čega 22 u Bagdadu i njegovim predgrađima, prema podatcima sigurnosnih služba.

U Bagdadu su u ponedjeljak rano ujutro eksplodirale dvije naprave kućne izrade u većinskom šijitskom sektoru Karrada, na istočnoj obali Tigrisa i ubile jedanaest osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bombaš samoubojica ubio 35 policijskih novaka Slika nije dostupna U Iraku ubijeno 15 policijskih novaka

Prva eksplozivna naprava koja je bila podmetnuta u autobusu usmrtila je petero i ranila najmanje jedanaestero, doznaje se od istog izvora.

Druga je naprava eksplodirala u četvrti Zaafaraniyah (na jugoistoku, isto u sektoru Karrada) pri prolasku policijske ophodnje, ubivši trojicu policajaca i troje civila, izjavio je za AFP sigurnosni izvor rekavši kako je broj žrtava porastao naspram ranijeg izvješća u kojemu su se spominjale dvije žrtve.

U istom napadu najmanje je 40 osoba ranjeno, javlja isti izvor.
U kasnim poslijepodnevnim satima jedanaest je osoba izgubilo život kada je minobacačka granata pogodila Abu Chir, južno predgrađe prijestolnice u kojemu većinom žive šijiti, a u susjedstvu je sa sunitskom četvrti.

Gotovo sve žrtve bili su žene i djeca, prema izvoru u ministarstvu obrane. 

U prijestolnici pobunjene sunitske pokrajine Al-Anbar, na zapadu zemlje, u eksploziji automobila-bombe ubijeno je jedanaest osoba, kako javljaju sigurnosni izvori.

Petorica iračkih vojnika poginula su u napadu automobilom-bombom u mjestu Dholouiyah (70 km sjeverno od Bagdada), a dvije osobe su ubijene u Mahmoudiyji (30 km južno od Bagdada) i u Najafu (160 km južno).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene