Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesmiljena tragičnost rata

U iračkom ratu 150 tisuća ubijenih, 80 posto su civili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupan broj poginulih u ratu u Iraku premašio je 150.000 od kojih su 80 posto civili, objavila je organizacija Iraq Body Count.

'Sada možemo reći da je sveukupno ubijeno više od 150.000 ljudi', rekao je čelnik organizacije John Sloboda na konferenciji za tisak o povjerljivim vojnim izvješćima iz rata u Iraku koje je objavila internetska stranica WikiLeaks.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon

On je rekao da je po američkim izvješćima iz rata u Iraku 15.000 civila poginulo u svakodnevnim 'malim incidentima'. Naveo je da se među te incidente ubrajaju i 'ciljana pogubljenja, pucnjava iz jurećeg automobila i napadi na nadzornim točkama'.

>> WikiLeaks: U Iraku zarobljenike pale kiselinom

Svakodnevni incidenti koji uključuju jednu ili dvije osobe svjedoče o 'nesmiljenoj tragičnosti rata', rekao je je Sloboda. Dosadašnji podaci njegove organizacije ukazivali su da je poginulo oko 107.000 civila kojima sada treba dodati još navedenih 15.000, rekao je. S poginulim borcima ukupan broj poginulih je sada premašio 150.000, dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene