Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemar na aerodromima

U Interpolu bijesni: Ne provjerava se baza ukradenih putovnica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interpolova baza podataka s ukradenim putovnicama sadrži popis od 39 milijuna putničkih dokumenata koji su ukradeni

Nesreća zrakoplova Malaysia Airlinesa otkrila je, sasvim neočekivano, jednu veliku sigurnosnu rupu u zračnom prometu, a to je kako je jednostavno ući ukrcati se na međunarodni let s ukradenom putovnicom.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo...

Kako javlja NBC, direktor Interpola postavio je pitanje zašto tek nekolicina svjetskih aerodroma provjerava jesu li putovnice putnika u Interpolovoj bazi ukradenih putovnica.

Interpol: Provjeravamo još nekoliko sumnjivih putovnica!

Interpolova baza podataka s ukradenim putovnicama sadrži popis od 39 milijuna putničkih dokumenata koji su ukradeni, a provjera putovnica na aerodromu po njihovoj bazi traje tek nekoliko sekundi.

Interpol je izrazio veliku zabrinutost što uopće dolazi do toga da ljudi mogu jednostavno letjeti s ukradenim putovnicama, a primjer nestalog zrakoplova pokazuje da je to puno jednostavnije nego se misli, jer su se čak dva putnika ukrcali s ukradenim dokumentima.

Kako su naveli u Interpolu, ne isključuju nikakvu mogućnost, ali ne žele ni nagađati, a prema njihovim pretpostavkama putnici koji su koristili ukradene putovnice mogli su biti i krijumčari droge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene