Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiva priča

U Hercegovini pokopan fetus: Majku šokiralo što bi se u protivnom dogodilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka ostala šokirana čuvši što će se dogoditi s njenim plodom i odlučila pokopati svoje nerođeno dijete.

Prvi do jučer u svijetu zabilježeni slučaj dostojanstvenog pokopa fetusa, najmanjeg ljudskog ploda, dogodio se u srcu Hercegovine. Točno u podne, uz zvuke flaute Schubertove “Ave Maria” na mostarskom groblju u naselju Raštani ispraćen je Svetozar, plod star svega dva mjeseca i dug tri centimetra, a koji samo zahvaljujući humanim roditeljima nije završio na medicinskom otpadu kao što je to, nažalost, uobičajena praksa u čitavom svijetu.

Pročitajte i ovo Lijesovi Mnogi vjerni tradiciji U Hrvatskoj je osim života skupa i smrt: Sve veći troškovi pogreba prisiljavaju ljude za traženjem alternativnih rješenja Groblje sumanute cijene Smrt je skupa! Zbog visokih cijena pogreba kremiranje postaje sve popularnije

Ana (35): Svima odreda u splitskom rodilištu – SRAM vas bilo!

Iako im je naprasno prekinuta radost jednog silno željenog života, ne tako davno vjenčani bračni par nije dopustio da plod njihove ljubavi tek tako ode u zaborav. Poslije 8-tjednog zametka u majčinom trbuhu, Svetozar je bio na pragu trudnoće kada se pojavljuju jedinstveni otisci prstiju koji ostaju nepromijenjeni do smrti, kada se već pomiče glavica, sisa prst, otvaraju i zatvaraju usta, razvija dišni sustav te naizmjenično spava i budi se. No, kako je župnik rekao na ispraćaju, njemu je ostao samo najneviniji vječni san. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene