Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

U H&M-ovim tvornicama radnici masovno padaju u nesvijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 200 radnika iz Kambodže onesvijestilo se ovoga vikenda u tvornici odjeće švedskog modnog Brenda H&M. Ovo je već treći slučaj ove godine!

Policija je započela istragu i razgovore s brojnim radnicima koji su masovno počeli padati u nesvijest prošloga tjedna u tvornicama H&M-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Prema informacijama lokalne policije, oko 236 radnika onesvjestilo se prošlog ponedjeljak i utorka u tvoirnici 50-tak kilometara udaljenoj od glavnog grada KambodžiPhnom Penha. ‘Imali su glavobolje i vrtoglavice pa su bili odvedeni u bolnice’, kaže šef policije Keo Pisey. Dodaje kako su u tvornici Anful Garments Company korištene kemikalije kako bi zaustavili žohare koji su neprestano uništavali odjeću. ‘Tresla sam se, nisam mogla disati i povraćalo mi se. Mnogi su povraćali’, ispričala je 29-godišnja radnica za Reuters. Istragu podržava i H&M jer je ovo treći takav slučaj u njihovim tvornicama odjeće.

>> Prekovremni rad ubija!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene