Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najviša izmjerena dosad'

U Fukushimi izmjerena rekordna, smrtonosna razina radijacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razrušenoj japanskoj nukelarki Fukushima opet je zabilježena rekordna razina radijacije.

Operator nuklearke izvijestio je o najvišoj razini radijacije zabilježenoj u posljednjih pet mjeseci, otkad su je pogodili potres i tsunami.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne prestaje zabrinutost Radioaktivna voda u oceanu: Kinezi panično kupuju sol u trgovinama, predsjednik Južne Koreje objavio što je jeo za ručak Tonči Tadić, stručnjak za nuklearnu energiju TONČI TADIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, stručnjak objašnjava je li to opasno

Ultravisoka razina zračenja izmjerena je u ponedjeljak popodne na području postrojenja, između reaktora 1 i 2, rekao je glasnogovorniik Tepca, Naoki Tsunoda. Smrtonosna količina radijacije zabilježena je na dnu tornja za ventilaciju, piše CNN.

Operater nuklearke odmah je ogradio područje te se istražuje što je dovelo do visoke radijacije te kako će to utjecati na oporavak postrojenja.

Količina izmjerene radijacije iznosi 10.000 milisilverta, što je toliko visoko da jedna 60-minuta doza može biti fatalna za ljude unutar nekoliko tjedana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene