Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usprkos mjerama sigurnosti

Uhićeno gotovo 400 osoba zbog izgreda u novogodišnjoj proslavi: Zapaljeno 745 vozila, ozlijeđeno 40 policajaca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Snage reda i mira u Francuskoj imale su pune ruke posla kako bi osigurale što mirniju proslavu Nove godine.

 U Francuskoj je tijekom dočeka Nove godine uhićeno gotovo 400 osoba zbog izgreda i paljenja vozila, izjavio je ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin.

Unatoč pojačanim sigurnosnim mjerama, bilježi se manji broj incidenata u usporedbi s prethodnim godinama. Ukupno je uhićeno 380 osoba, što predstavlja smanjenje od 10 posto u odnosu na prethodnu novogodišnju noć, za rekao je ministar za Associated Press.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije smanjio brzinu Mladi vozač Mercedesom na pješačkom pokupio djevojčice: Obje hitno prevezene u bolnicu

Tijekom nemira zapaljeno je 745 vozila, što je također smanjenje od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ozlijeđeno je oko 40 policajaca, što predstavlja smanjenje od čak 40 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Francuske vlasti najavile su pooštravanje sigurnosnih mjera diljem zemlje s angažiranjem 90.000 policajaca.

Pročitajte i ovo Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Avenija Champs-Élysées u Parizu bila je glavno središte proslave, a Slavoluk pobjede obasjan je svjetlima vatrometa i video projekcija, okupivši više od milijun ljudi prema potvrdama ministra Darmanina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene