Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U EU nestalo 10.000 djece-izbgelica

U RALJAMA KRIMINALACA 'Ne znamo gdje su ta djeca, što rade i s kim su'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo u Italiji je nestalo 5000 djece.

Najmanje 10.000 djece-izbjeglica, koja nisu bila u pratnji roditelja, nestalo je nakon što su stigli u Europu, objavio je Europol.

Strahuje se da su mnogi od njih pali u ruke kriminalnih organizacija koje se bave trgovinom ljudima.

Šef Europola Brian Donald rekao je da je na tisuće ranjive, maloljetne djece-izbjeglica nestalo nakon što su ih registrirale državne vlasti.

Samo u Italiji je nestalo 5000 djece, dok se u Švedskoj za tisuću djece izgubio svaki trag, istaknuo je Donald i upozorio da je sofisticirana 'kriminalna infrastruktura' u Europi sada usmjerila pažnju na imigrante.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Akcija 30 dana mekanog kutka - 4 "30 dana mekanog kutka" Mentalno zdravlje djece: "Možemo govoriti o svojim emocijama o kojima inače ne možemo pričati tijekom nastave"

'Nije pretjerano reći da u ovom trenutku tragamo za više od 10.000 djece. Neće, doduše, sva završiti u rukama kriminalaca, neki su možda predani članovima svojih obitelji. Ali mi ne znamo gdje su, što rade i s kim su', istakao je šef Europola.

Prema procjenama humanitarne organizacije 'Save the children', u EU je prošle godine ušlo 26.000 djece bez roditeljske pratnje. Prema procjenama Europola, od milijun izbjeglica koliko ih je tijekom 2015. stiglo u EU, 27 posto čine maloljetnici, piše Guardian.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene