Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u tvornici

Tragedija u Češkoj: Poginulo šest osoba, dvije teško ozlijeđene

Eksplozija u tvornici (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)
Eksplozija u tvornici (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)
Aktualno Galerija +0 Eksplozija u tvornici (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Velika tragedija dogodila se u četvrtak ujutro u rafineriji Unipetrola Kralupy na Vltavi u Češkoj. U eksploziji plina poginulo je šest osoba, a dvije su pretrpjele teže ozljede.

Šest je osoba poginulo, a dvije su teško ozlijeđene u eksploziji plina u tvornici u Češkoj. Broj stradalih u nesreći potvrdio je glasnogovornik lokalne vatrogasne postrojbe koja je izašla na teren.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestila policija Zbog nestručno spojene plinske boce došlo do eksplozije: Ozlijeđene dvije osobe Slika nije dostupna Izgorjela stambena zgrada Tijela pronađena u ruševinama: U eksploziji plina u Češkoj pet mrtvih, među njima i djeca

''Jedan od ozlijeđenih pretrpio je opekotinu drugog stupnja na deset posto površine tijela. Druga osoba zadobila je teške ozlijede lica. Oboje su prevezeni u bolnicu'', rekla je glasnogovornica spasilačke službe Petra Effenberger, piše Blesk.cz.

Nakon prve medicinske obrade u gradu Kralupy na Vltavi, spasilačkim helikopterom ozlijeđeni su prevezeni u Prag, gdje mogu dobiti efikasniju pomoć.

Glasnogovornik Unipetrola potvrdio je da se eksplozija dogodila u rafineriji u Kralupyma na Vltavi, 31 kilometar sjeverno od središta Praga, no nije dao druge detalje. Godišnji kapacitet Unipetrola je 3,2 milijuna tona nafte. (I.D. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene