Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18.000 ljudi evakuirano

U eksploziji naftovoda u Kini 47 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji naftovoda u petak, na istoku Kine, poginulo je 47 osoba, objavile su u subotu lokalne vlasti, ističući da je 18.000 osoba moralo biti evakuirano nakon nesreće.

Eksplozija do koje je došlo u luci Qingdao bila je vrlo snažna, te je izazvala prevrtanje automobila, veliku štetu na cestama, dok se gusti oblak crnog dima digao iznad grada, prema slikama koje su emitirali kineski mediji.

Prethodni podaci od petka navečer govorili su o 35 mrtvih i 166 ozlijeđenih. Broj je porastao na 44 mrtvih ranije u subotu.

Osamnaest tisuća osoba koje stanuju u okolnim četvrtima moralo je napustiti svoje domove, objavila je lokalna vlada na službenoj stranici, ne ističući razlog te evakuacije niti kada je do nje došlo.

>> VIDEO Glava među rešetkama: Djevojčica visjela na prozoru 4. kata

Zbog dima od eksplozije stanovnici u toj zoni dobili su maske u petak. 'Koncentracija otrovnih čestica ostaje u granicama nacionalnih normi', tvrdili su u subotu službeni mediji.

Nekoliko sati prije katastrofe ustanovljeno je curenje na tom naftovodu koji pripada kineskom naftnom divu Sinopec a do eksplozije je došlo dok su radnici pokušavali zaustaviti to curenje.

Predsjednik Sinopeca Fu Chengyu kazao je u subotu u reportaži državne televizije da tvrtka 'izražava duboko žaljenje' obiteljima žrtava i 'ispričava se čitavom kineskom narodu'.

Obvezao se da će tvrtka 'pronaći što je brže moguće uzroke nesreće i pružiti ozbiljna objašnjenja'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene