Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ni 'Fejsa' ni Twittera

U Egiptu isključen internet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Egipta, nedugo nakon ponoći, blokiran je pristup internetu. To je učinjeno vjerojatno zbog činjenice da su organizatori s prosvjednicima komunicirali preko internetskih društvenih mreža poput Facebooka i Twittera.

Djelomično je onemogućeno i komuniciranje porukama putem mobilnih telefona, koji funkcioniraju sporadično.

Glasnogovornik američkog State Departmenta P. J. Crowley u kratkoj je poruci objavljenoj na Twitteru napisao: 'Strahujemo da su egipatske vlasti blokirale komunikacije, uključujući internet, društvene medije, pa čak i ovakve kratke poruke.'

Okupljanja dogovarana na Facebooku

Na Facebooku su objavljeni nazivi više od 30 džamija i crkava u kojima bi se trebali okupiti prosvjednici. 'Egipatski muslimani i kršćani demonstrirat će protiv korupcije, nezaposlenosti, diktature i nedostatka slobode', objavili su prosvjednici na internetu.



U Suezu su se prosvjedi i sukobi s policijom nastavili cijele noći, demonstranti su bacali kamenje i molotovljeve koktele, palili gume i vozila po cesti, a policija ih je u petak ujutro nasilno pokušavala rastjerati koristeći suzavac.

Članovi Muslimanskog bratstva, među kojima se nalzi najmanje osam visokih dušnosnika oporbene grupe i njihovi glasnogovornici, okupili su se tijekom noći. Jedan od njihovih odvjetnika, Abdelmoneim Abdel Masud, potvrdio je za AFP da je dvadesetak vodećih ljudi Muslimanskog bratstva uhićeno. Sigurnosne snage su objavile su da su vlasti naredile strože mjere prema toj grupi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene