Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Eksplozije na tržnici

Najmanje 30 ljudi ubijeno u novom samoubilačkom napadu Boko Harama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 30 osoba ubijeno u dvostrukom samoubilačkom napadu u četvrtak ujutro u Keravi, gradu na granici između Nigerije i Kameruna, izvijestili su vojni i policijski izvori.

Prva eksplozija odjeknula je na gradskoj tržnici oko 11 sati po mjesnom vremenu, a nedugo zatim dogodila se još jedna, oko 200 metara od vojnoga logora, rekao je policajac koji je želio ostati anoniman. "Ubijeno je najmanje trideset ljudi", rekao je izvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teške borbe Ubijena 123 člana Boko Harama Slika nije dostupna Žele stvoriti Islamsku državu Boko Haram oteo 60 ljudi, među otetima su i djeca

Do Europe nisu uspjeli doći: 'Poslala sam im novac, no odlučili su krenuti brodom'

Tijekom srpnja u tome je području počinjeno pet samoubilačkih napada koji se pripisuju nigerijskim islamistima iz skupine Boko Haram. Pritom je ubijeno pedesetak osoba. Kamerun sudjeluje u regionalnim koalicijskim snagama koje se, uz Čad, Nigeriju, Niger i Benin bore protiv pripadnika Boko Harama.

Krajnji sjever Kameruna, koji graniči s Nigerijom i Čadom, već dvije je godine redovita meta napada, otmica, a odnedavno i samoubilačkih napada koje provode članovi Boko Harama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene