Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz oceana na obalu

U devet godina pronađeno 16 tenisica s ostacima ljudskih stopala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već 16 tenisica posljednjih je devet godina pronađeno na kanadskoj obali, nakon što ih je na površinu izbacio ocean.

U posljednjem u nizu ovih slučajeva, Charlotte Stevens i njezin suprug prije nekoliko su dana, šetajući plažom na otoku Vancouver, pronašli tenisicu s ostacima ljudskog stopala, javlja The Washington Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Tenisica se na plaži našla nakon što je je na obalu izbacio ocean. Ovo jezivo otkriće prijavili su policiji koja im je napomenula kako to i nije tako neobičan slučaj, jer je u posljednjih deset godina u Kanadi pronađeno čak 16 tenisica u kojima su se nalazili ostaci ljudskih stopala.

Policija je gađanima poručila kako nema razloga za zabrinutost, jer je 10 od 13 posljednjih slučajeva pronađenih stopala u tenisicama zatvoreno te da se radilo o nesretnim slučajevima i samoubojstvima. Stopala su pripadala sedam različitih ljudi.

Što se tiče stopala kojeg je pronašla Charlotte, patolog je nakon ispitivanja ostatka stopala zaključio kako je osoba stradala najranije u prosincu prošle godine.

Na pitanje je li ovo novi fenomen, stručnjaci odgovaraju kako vjerojatno nije, ali tenisice posljednjih godina isplivaju na površinu, jer se proizvode kvalitetnije nego prije pa se ne raspadaju tako lako.

Policija pomoću DNK uzoraka uspoređuje ostatke s bazom podataka nestalih osoba, ali za sada nije naišla na podudaranje u slučaju tenisice koju je pronašla Charlotte.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene