Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Dagestanu ubijen novinar koji je kritizirao islam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ruskoj republici Dagestanu u sjevernom Kavkazu ubijen je novinar koji se isticao svojim kritičkim stajalištima prema islamu.

Abdullah Alishajev preminio je u bolnici u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana, priopćio je glasnogovornik dagestanskog ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestao djelatnik Požar u hidrocentrali otkrio skriveni eksploziv Slika nije dostupna Porast nasilja na Kavkazu U napadu pobunjenika ubijeno 11 ljudi

Novinar, poznat u regiji, pogođen je hicima u glavu dok je bio u svom automobilu u utorak na večer u Mahačkali. Policija je raspisala tjeralicu za osobom za koju se sumnja da je počinitelj, dodao je glasnogovornik.

Alishajev je u svojim tekstovima upozoravao na opasnost od islamskog fundamentalizma.

Njegova smrt vjerojatno ima političku pozadinu, izjavio je glasnogovornik. U Dagestanu, kao i u susjednoj republici Ingušetiji proteklih je mjeseci dolazilo do obračuna između pobunjenika i snaga sigurnosti vjernih Moskvi.

U Ingušetiji je u subotu u policijskoj akciji ubijen publicist Magomed Jevlojev, koji je u svojim javnim nastupima kritizirao vladu. Dok vlasti tvrde da je riječ o nesretnom slučaju, ruske i međunarodne udruge za zaštitu ljudskih prava tvrde da je riječ o umorstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene