Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremao teroristički napad

Ovo je čovjek kojeg češka policija sumnjiči da je želio oponašati Breivika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka policija objavila je u subotu da je 10. kolovoza u Ostravi uhitila češkog kriminalca starog 29 godina koji je pripremao teroristički napad, a inspiraciju je, čini se, pronašao norveškom desničarskom ekstremistu Andersu Behringu Breiviku.

Policija je u njegovu stanu zaplijenila veliku količinu oružja uključujući strojnicu, bombu i eksplozivni materjal. "Sastavnice eksplozivnog sustava bile su aktivne i u stanju prouzročiti štetu", izjavio je šef ostravske policije Radovan Vojta na konferenciji za tisak u subotu.

Dodao je, međutim, da policiji još nije poznata meta pripremanog napada. "Na početku smo istrage. Zasad ne želimo objaviti više informacija", kazao je Vojta.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

>> Prošla je godina dana...

Po njegovim riječima, uhićeni muškarac simpatizira Breivika jer je koristio njegovo ime za komuniciranje na Internetu. Uhitila ga je u stanu postrojba interventne policije. Uhićenju je prethodila evakuacija približno 80 stanara iz iste zgrade.

Muškarac, čije ime nije objavljeno, ima policijski dosje. Već je pet puta osuđen za razne prekršaje.

Norveški ekstremist Breivik prošle je godine u srpnju u Oslu i na otoku Utoyi ubio 77 ljudi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene