Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica rođenja

U čast Julesa Verna Googleov logo izgleda kao Nautilus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čast pionira znanstvene fantastike Julesa Verna, Google je posebno uredio logo na naslovnoj stranici svoje tražilice.

Kroz slova, koja su stilizirana poput prozorčića na podmornici, vidi se animacija ispod površine oceana, koja aludira na njegovo možda i najpoznatije djelo '20.000 milja pod morem'. Google inače svoj logo prilagođava obljetnicama svih većih događaja i osoba, koje su obilježile svjetsku povijest, sve do današnjeg dana.

Pročitajte i ovo Tim hitne pomoći s majkom i djetetom sretna vijest iz Istre Trudnica nije stigla do bolnice, ekipu hitne dočekao divan prizor: "Bilo je posebno emotivno, super su to napravili" Slavlje rođenja djeteta neka je živo i zdravo Takav je običaj kod nas: Pogledajte kako se slavi rođenje djeteta u ovom dijelu Hrvatske

Jules Verne je francuski pisac romana i za djecu i za odrasle. Rođen je na današnji dan 1828. godine, a umro je 24. ožujka 1905. godine. Znanstveno-fantastičnim romanom 'Pet tjedana u balonu' stvorio je novu vrstu proze i osvojio milijune mladih čitatelja. Ubrzo nakon toga je napisao roman 'Pustolovine kapetana Hatersa', čiji su doživljaji odveli čitatelje u polarnu pustinju, a potom i 'Put u središte Zemlje'.

Zanimljivo je i to kako je sam Verne vjerovao u ono što je pisao te je govorio kako je samo pitanje vremena kada će se ta njegova maštanja i ostvariti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene