Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo u Burundiju

Uhićeni ubojice sestre Lukrecije. Jedan ima 20, drugi 24 godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sestra ubijene redovnice Lukrecije Mamić shrvana je ubojstvom njezine sestre u Burundiju.

'U zadnje vrijeme sam puno mislila o tome, uvijek je bila na putu, uvijek je hodala po tim selima, po tim prašumama. ona je to silno voljela. Pitala sam je, više je vrijeme, imaš i godina, vrati se, a ona kaže puno je posla, ljudi, o tome ne razmišljam', rekla nam je Kazimira Mamić, sestra ubijene redovnice.

Pročitajte i ovo Časna sestra oborila je aktivista branila crkvu VIDEO Časna sestra ili igračica ragbija: Pogledajte trenutak u kojem je redovnica oborila aktivista Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 3 Izvijestila policija Mladi rukometaši Burundija koji su početkom kolovoza nestali u Rijeci pronađeni su u - Belgiji

Policija je uhitila dvoje sumnjivaca zbog ubojstva hrvatske redovnice i talijanskog državljana u Burundiju.

'Autori dvostrukog ubojstva uhićeni su oko 13 sati', izjavio je Pierre-Chanel Ntarabaganyi, glasnogovornik policije. Osumnjičeni ubojice su u dobi od 20 i 24 godine, a policija tvrdi kako su oni sigurno počinitelji, jer već imaju i dokaze koji to potvrđuju, prenosi agencija ANSA.

Podsjetimo, časna sestra Lukrecija Mamić ubijena je jučer u Burundiju. Stradala je u nedjelju navečer kada su lopovi provalili u samostan Kiremba. U napadu lopova na samostan u Burundiju ubijena je hrvatska časna sestra Lukrecija Mamić, potvrđeno nam je iz nacionalne uprave Papinskih misijskih djela.

Redovnice Službenice milosrđa u Hrvatskoj šokirane su viješću o ubojstvu njihove redovnice u Burundiju.

'Nemamo gotovo nikakvih detalja osim te jezive vijesti. Pokušavamo nešto više doznati, ali je jako teško dobiti vezu s Burundijem, gdje telefoni gotovo i ne rade. Naša generalna uprava u Italiji se također angažirala i nadamo se da ćemo uskoro nešto više doznati i odmah ćemo o svemu obavijestiti javnost - rekla nam je provincijalka Sestara službenica milosrđa Lucija Baturina, redovnica koje još nazivaju i Ančele.

Sestra Lucija Baturina upravo se ovih dana spremala u posjet ubijenoj sestri Lukreciji Mamić, a sada je odgodila svoje putovanje. 'Ovo je jezivo. Naravno da sada neću putovati', rekla nam je s. Lucija.

Časna sestra Lukrecija Mamić redovnica družbe Službenica milosrđa, vodila je u Burundiju biskupijsku bolnicu, te centre za neishranjene i oboljele od side. Stradala je, prema zasad dostupnim informacijama, u nedjelju navečer kada su lopovi provalili u samostan Kiremba, prilikom čega su i pretukli časnu sestru iz Italije.

Samostanski vozač je otet, a kasnije također ubijen uz cestu izvan samostana.  Časna Lukrecija prije misije u Burundiju dugi niz godina djelovala je kao misionarka u Ekvadoru.

Misionara i misionarki Crkve u Hrvata ima ukupno 93 i djeluju u 32 zemlje u Africi, Latinskoj Americi, Aziji, Oceaniji i misijskim područjima Europe. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene