Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri vanjskih poslova u Bruxellesu

Ashton: Ne vjerujem da će kriza u Ukrajini negativno utjecati na naše odnose s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bruxellesu su se okupili i europski ministri vanjskih poslova.

Jedna od glavnih tema u Bruxellesu bit će situacija u Ukrajini. Europska unija do daljnjega je suspendirala rad na sporazumu o političkoj i trgovinskoj suradnji, koji je predsjednik Janukovič odbio potpisati pod pritiskom Rusije. S ruskim ministrom vanjskih poslova Lavrovom, europski kolege razgovarat će na radnom ručku.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Rusi spremni dati zajam Ukrajini: Bez toga neće moći održati stabilnost

'Ne vjerujem da će kriza u Ukrajini negativno utjecati na naše odnose s Rusijom, ali moramo ozbiljno porazgovarati o tome kako se u pojedinim zemljama donose odluke. I predsjedniku Janukoviču sam rekla da je Ukrajina neovisna zemlja, koja bi sama trebala donositi najbolje moguće odluke', kazala je visoka predstavnica EU za vanjske poslove Catherine Ashton.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene