Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuli spašavajući kolege

U Borovu počelo obilježavanje 26. obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Borovu nedaleko od Vukovara u utorak je započelo obilježavanje 26. obljetnice ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije ubijenih na današnjih dan 1991. godine u tome mjestu.

Obilježavanju je nazočna i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te ministar branitelja Tomo Medved koji su se zajedno s nekoliko stotina hrvatskih branitelja u hodnji uputili od ulaska u Borovo do središta mjesta, gdje će podno spomen-obilježja dvanaestorici redarstvenika biti položeni vijenci i upaljene svijeće.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

U vinkovačkoj župnoj crkvi sv. Heuzebija i Polionija služit će se misa zadušnica, a zatim će se održati sportski dio memorijala 12 redarstvenika.

Dvanaestorica pripadnika vinkovačke specijalne policije ubijena su 2. svibnja, iz zasjede, u akciji spašavanja dvojice svojih kolega, koje su u noći s 1. na 2. svibnja 1991., tijekom redovite policijske ophodnje, u Borovu Selu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. Ranjen je 21 policajac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene