Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na odbojkaškom igralištu

U samoubilačkom napadu najmanje 96 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 96 osoba ubijeno, a 37 ih je ranjeno u petak na sjeverozapadu Pakistana nakon što se napadač samoubojica raznio ušavši automobilom na odbojkaško igralište, gdje je 200 gledatelja prisustvovalo utakmici između dviju momčadi, izvijestila je policija koja za napad okrivljuje talibane.

Napad, koji se dogodio u selu Šah Hasan Kan, u okrugu Banu, jedan je od najsmrtonosnijih u posljednje vrijeme u Pakistanu, zemlji u kojoj je zadnje dvije i pol godine u valu napada ubijeno više od 2.800 osoba.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Među ubijenima su šestero djece te petorica članova snaga sigurnosti, rekao je šef policije Mohamad Ajub Kan. Okrug Banu graniči s Južnim Vaziristanom u kojoj se pakistanska vojska bori s talibanima - saveznicima pripadnika Al-Kaide.

>> VIDEO: Snimka trenutka eksplozije u Pakistanu

Utakmicu između dviju seoskih ekipa, prekinuo je ulazak na teren automobilom napadača samoubojice. Dvadesetak kuća smještenih uz rukometni teren urušilo se nakon silovitog prolaska automobila u kojemu je sjedio napadač samoubojica, rekao je šef policije.

Medvedev obećao potporu Pakistanu u borbi protiv terorizma

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev obećao je potporu Pakistanu, koji je pretrpio niz smrtonosnih bombaškin napada, u njegovoj borbi protiv terorizma. Prema najnovijim podacima, najmanje je 96 osoba ubijeno u petak u samoubilačkom napadu na odbojkaškom igralištu u sjeverozapadnom Pakistanu. Teroristički bombaški napadi eskalirali su u zemlji, a vjeruje se da ih izvršavaju islamistički ekstremisti kao odgovor na vojne operacije u njihovim uporištima.

Izražavajući svoju sućut u telegramu upućenom predsjedniku Asifu Aliju Zardariju, Medevedev je napisao da je ostao šokiran kada je čuo za ‘novi zločin koji su počinili ekstremisti - krvavi teroristički napad tijekom odbojkaške utakmice’. Medvedev je rekao da je siguran da će Pakistan nastaviti svoju borbu protiv terorizma ‘te da se može osloniti na pomoć Rusije i međunarodne zajednice u toj borbi’.
(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene