Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta krim istraga

Zbog liječničkog nemara u samo dva tjedna umrlo 61 dijete?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdeset i jedno dijete umrlo je u indijskoj dječjoj bolnici u samo dva tjedna, a događaj je izazvao burne prosvjede zbog čega je lokalna vlada pokrenula istragu, izvješćuje u srijedu Reuters.

Kriminalistička istraga je u tijeku u dječjoj bolnici Shisu Bhawan (Dječji dom) u gradu Cuttacku u istočnoj indijskoj državi Odishja, potvrdio je ministar zdravstva te države Atanu S. Nayak. Iz službenih se izvora doznaje da je pod istragom troje zaposlenika, dok je pet radnika suspendirano.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

"Preliminarna istraga pokazuje da je osoblje zanemanirlo svoje dužnosti te da je to pridonijelo smrtnom ishodu za 61 dijete", kazao je Nayak. Liječnici u bolnici pak krivnju svaljuju na organizaciju rada u bolnici, tj. opterećenost liječnika i ostalog osoblja i tvrde da nije riječ o nemaru.

 Dvije sestre zbog bratovog preljuba moraju biti kažnjene silovanjem

Dužnosnik bolnice Niranjom Mohanty dodaje da je bolnica preopterećena, da se dnevno prima do 50 djece u kritičnom stanju, a istovremeno se obradi oko 500 izvanbolničkih pacijenata. Prošle godine je prilikom postupka sterilizacije u središnjoj Indiji preminulo 13 žena. Godine 2013. u Indiji je umrlo više od milijun djece mlađih od pet godina te je zabilježeno oko 50.000 trudnica.

Ovakvi tragični događaji, piše Reuters, pokazuju u kakvom je jadnom stanju indijsko javno zdravstvo koje kronično pati od nedostatka sredstava te premalog broja klinika i osoblja. Povrh svega, veliko siromaštvo i loši sanitarno uvjeti u mnogim selima, dodatno pogoršavaju stanje zdravstva u zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene