Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stefanović u strahu za Vučića

"Veoma smo zabrinuti, premijer je prebačen na sigurnu lokaciju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozilo sa sanducima oružja pronađeno je u blizini kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića. Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijer Vučić prebačen na sigurnu lokaciju.

U blizini kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića policija je na dojavu građana, pronašla automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima"

Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović u izjavi za medije rekao je da je Vučić s obitelji prebačen na sigurnu lokaciju. Dodaje kako je pronađeno oružje moglo napraviti veliku štetu. Između ostalog, tu je bilo i oružje za uništavanje blindiranih automobila poput onih u kojima se prevoze štićene osobe.

Stefanović napominje kako je vrlo zabrinut za premijera, opisavši da je način djelovanja atentatora takav da se na određenom mjestu ostavi oružje, a oni ga preuzmu, izvrše atentat i odu s mjesta događaja.

Blindirani automobil s oružjem bio je parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće u kojoj živi otac premijera Vučić. U sanducima su pronađene bombe, zolje i municija. Izvršen je očevid uz brojne policijske snage.

Kurir piše kako je iza 16 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Jakova Galuša pronađena jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra. Oružje je pronađeno u blindiranom automobilu u šumi, 15 metara prije skretanja za obiteljsku kuću oca premijera u kojoj Vučić često boravi.

Vučić je neposredno nakon što je ova vijest odjeknula u medijima za Kurir kazao kako se tek treba čuti s nadležnim tijelima oko ovog događaja.

Po nalogu tužiteljstva naređeno je da se uzme DNK sa zolje i ručnih bombi koje su pronađene, prenose mediji. 

''Pronađena količina oružja bila je dovoljna da doslovno uništi kolonu vozila - automobila, autobusa i kamiona'', kažu izvori Blica iz istrage. Koliko dugo to naoružanje stoji u šumi kod Jajinaca, nije poznato, ali je, prema saznanjima policije, trebalo biti upotrebljeno ovih dana.

Ministarstvo unutarnjih poslova niti BIA nisu se još službeno očitovali o informcijama koje su udarne u beogradskim elekltroničkim medijima.

Ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin pozvao je nadležne službe da odgovore "tko je pripremao ubojstvo premijera" Vučića i istaknuo da oni koji "nisu u stanju na to odgovoriti trebaju otići i prepustiti mjesta onima koji to hoće raditi".

"Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni posljednji, da se priprema ubojstvo premijera i članova njegove obitelji ukoliko konačno ne budemo saznali imena tih ljudi, po čijem nalogu to rade", rekao je Vulin.

Prema internetskim portalima i elektroničkim medijima, policija je blokirala područje na kojem je nađen atomobil s oružjem, uz strogu kontrolu prometa i kretanja u toj zoni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene