Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijelo zbog eskploziva pretraživali robotom

Potraga je završena: Španjolska policija potvrdila da je u akciji pokraj Barcelone ubijen Younes Abouyaaqoub

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za Younes Abouyaaqoubom, osumnjičenim za ubojstvo 13 osoba u španjoslkoj La Rambli, je završena. Policija je potvrdila da ga je locirala i ubila u Subiratsku, 45 kilometara udaljenom od Barcelone.

18:24 - Španjolska policija potvrdila je da je ubijen glavni osumnjičeni za napad u Barceloni - 22-godišnji Younes Abouyaaqoub.

Pročitajte i ovo Mjesto pronalaska skijaša na planini Tete Blanche - 4 Tragičan kraj potrage Dramatični posljednji trenuci stradalih skijaša: Lopaticama pokušali iskopati špilju kako bi se sakrili Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti

17:59 - Ministar unutarnjih poslova sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti detalje policijske potrage.

17:50 - Tijekom lova na glavnog osumnjičenog za teroristički napad u Barceloni, policija je u ponedjeljak popodne ubila muškarca. Čini se da na sebi nosi eksplozivni prsluk, pa mu se prilazi pomoću robota.

Sumnjivi muškarac upucan je i ubijen na cesti u mjestu Subirats, 45 kilometara udaljenog od Barcelone u kojoj se u četvrtak dogodio teroristički napad kombijem na šetače La Ramblom, pa lokalni mediji upucanog povezuju s glavnim osumnjičenim u tom napadu – 22-godišnjim Younes Abouyaaqoubom.

Ranije je policija potvrdila da je u tijeku potraga za Abouyaaqoubom, ali još nema službene potvrde da je upucani muškarac navedeni mladić, javlja BBC.

Potvrda identiteta je otežana jer, kako se čini, muškarac je opasan eksplozivom, pa mu se policija približava koristeći robota.

Podsjetimo, španjolski mediji jutros su objavili snimke nadzornih kamera koje navodno prikazuju 22-godišnjeg Marokanca Younesa Abouyaaqouba za kojeg je policija potvrdila kako je vozio kombi kojim je prošlog tjedna u Barceloni usmrtio 13, a ranio više od 100 ljudi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene