Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama seli u Washington

U Bijeloj kući tek nakon inauguracije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za osamnaest dana u Washingtonu će svečano prisegnuti Barack Obama, 44. predsjednik od američke nezavisnosti. Novu godinu dočekao je na Havajima, odmor je gotov, a pripreme za veliki dan počinju.

Završeni su gušti igranja golfa na havajskome suncu daleko od rata u Gazi i optužbi za korupciju prijatelja i guvernera Roda Blagojevicha. Novoizabrani američki predsjednik sa suprugom Michelle i njihove dvije kćeri otputovao je s Havaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) GRAĐANI ISELJAVAJU Nastavlja se povećanje smrtnosti u Hrvatskoj: ''To su problemi čitave države'' Slika nije dostupna Tako tvrdi SDP-ovac HDZ-ov zastupnik izazvao zgražanje izjavom: ''Mladi odlaze iz Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život''

Stigao je kući u Chicago, ali tek na kratko, jer Obame ranije od protokolom predviđenog vremena sele u Washington. Razlog su Sasha i Malija koje će prije no u Bijelu kuću useliti u novu školu. Stoga će se prvi predsjednički par na dva tjedna smjestiti u hotel. Izabrali su legendarni Hay-Adams, nekad omiljeno boravište predsjednika Lincolna. Dvije stvari iz budućeg života prve obitelji još nisu poznate,a to je vrsta psa kojeg kane kupiti te punica koja bi skupa s kćeri i zetom trebala useliti u svepoznatu vilu na pensilvanijskoj aveniji. U Bijelu kuću, naime, predsjednik ulazi nakon svečanosti prisege na Capitol Hillu, pripreme za taj dan traju već tjednima.

Pet dana prije inauguracije obitelj Obama prema protokolu će provesti u takozvanoj Bleirovoj rezidenciji u susjedstvu Bijele kuće. Ondje će se doseliti iz hotela. Bush nije mogao izaći Obamama u susret, jer u svim rezidencijalnim objektima do zadnjeg, protokolom predviđenog trenutka, borave njegovi i Lorini gosti. George je odlučio uživati do kraja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene