Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela još 2014.

OEPRACIJA 'DAMASK' U BiH uhićene tri osobe zbog veza s terorističkom Islamskom državom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ta je operacija započela još u rujnu 2014. i usmjerena je na presjecanje mreže potpore koju u Bosni i Hercegovini ima teroristička organizacija Islamska država (IS).

Policija u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je na području Velike Kladuše uhitila tri osobe pod sumnjom da su počinile kazneno djelo pridruživanja inozemnim paravojnim postrojbama, a u pretrazi je pronađeno oružje i zastava Islamske države, rekla je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

U priopćenju objavljenom u Sarajevu SIPA je navela samo inicijale uhićenih uz naznaku kako je riječ o nastavku operacije pod kodnim imenom "Damask".

Ta je operacija započela još u rujnu 2014. i usmjerena je na presjecanje mreže potpore koju u Bosni i Hercegovini ima teroristička organizacija Islamska država (IS).

Uhićenje je obavljeno po nalogu Suda BiH a privedeni su N.Š. (27), A.M. (55) i Dž.V. (28).

Tijekom pretrage objekata koje su koristili uhićeni pronađeno je i privremeno oduzeto šest ručnih bombi, tromblonska mina, dvije protupješačke nagazne mine, razliito streljivo, mačeta, ali i zastava IS-a, plastični šablon za oslikavanje obilježja te terorističke organizacije kao i mobilni telefoni, sim kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Svi uhićeni će nakon ispitivanja u SIPA-i biti predani Tužiteljstvu BiH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene