Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u suradnji s Hrvatskom

U BiH privedeno 12 osoba i pretraženo 20 lokacija zbog droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bosni i Hercegovini, u suradnji s hrvatskim USKOK-om i hrvatskom policijom, je započela veliku akciju usmjerenu na suzbijanje protuzakonite proizvodnje i prometa opojnim drogama, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske.

U priopćenju dostavljenom medijima, ministarstvo unutarnjih poslova RS objašnjava kako se u BiH akcija pod kodnim nazivom 'Hit' provodi uglavnom na području Banje Luke, gdje je pretraženo dvadesetak lokacija a privedeno je dvanaest osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Na području Splita Narko-banda pokušala ubiti šefa suparničke bande, pucali usred dana na prometnoj cesti

Zaplijenjena su tri kilograma heroina, više kilograma marihuane, tablete ecstasyja, dva i pol kilograma eksploziva, oko devet tisuća eura te veća količina oružja i streljiva.

U akciji koju koordinira okružno državno odvjetništvo u Banjoj Luci sudjeluju i policije sarajevske, tuzlanske i unsko-sanske županije u Federaciji BiH te policija Distrikta Brčko.

Akcije i u Hrvatskoj

Povezane policijske akcije, kako se navodi, istodobno se provode i u Hrvatskoj. Ministarstvo unutarnjih poslova RH nije željelo ni potvrditi ni opovrgnuti te informacije, navodeći da ne komentira policijske istrage koje su u tijeku.

Kako je istaknuto u priopćenju MUP-a RS, policija u Banjoj Luci još je 2009. godine počela prikupljati informacije o mreži osoba koje se bave trgovinom heroinom i marihuanom namijenjenim uličnoj prodaji u Banjoj Luci.

>> Vlada ne razmišlja o dekriminalizaciji lakih droga

Slične aktivnosti, prema istom priopćenju, u isto je vrijeme počeo provoditi i hrvatski MUP, koji je započeo potragu za osobama koje su tu drogu distribuirale i u Hrvatskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene