Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temelju tjeralice Interpola

U BiH na Zagreb uhićen Safet Hrustić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je Safeta Hrustića na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisao hrvatski Interpol, potvrđeno je u srijedu u sjedištu Suda BiH u Sarajevu.

Hrustić (44) je nakon privođenja predan bosanskohercegovačkom državnom sudu koji u ovakvim slučajevima odlučuje o eventualnom izručenju.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima 19 osumnjičenih je na Interpolovoj tjeralici (Foto: AFP) Financirali terorističke skupine Interpol goni 19 državljana BiH: Osumnjičeni za terorizam, a povezani su i s ISIL-om

U priopćenju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), čiji su pripadnici i uhitili Hrustića, stoji kako je Interpol Zagreb za njim raspisao tjeralicu radi izručenja Hrvatskoj zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ovjere lažnog sadržaja.

Tjeralicu za Hrustićem raspisala je i Italija, koja ga tereti za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama.

BiH izručila nastavnika: Osumnjičen za seksualno zlostavljanje

Hrustić je, nakon dojave građana, lociran na području Sarajeva, a policija je pri uhićenju kod njega pronašla krivotvorene osobne dokumente koji su glasili na lažno ime.

Iz SIPA-e navode kako će nastaviti aktivnosti na tom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi s Hrustićevim boravkom na teritoriju BiH i korištenjem lažnih dokumenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene