Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'U BiH ima pomagača al-Qaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među osobama podrijetlom iz afro-azijskih zemalja koje su dobile državljanstvo BiH i još se uvijek nalaze u toj zemlji ima onih koji su povezani s terorističkom mrežom al-Qaidom, upozorio je zamjenik Visokog predstavnika za BiH Raffi Gregorian.

"Moram biti jasan i reći da ne znam pouzdano o njihovim izravnim vezama ali neke relacije postoje. Kod nekih od onih koju su trenutačno detektirani postoje određene indicije koje ih povezuju s al-Qaidom", kazao je Gregorian u intervjuu kojega je u subotu objavio "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Dodao je kako se radi o različitim vrstama pomoći koje su takvi ljudi pružali al-Qaidi u prošlosti ili to čine sada.

Američki diplomat pojasnio je kako je riječ o nekoj vrsti jataka
odnosno o spremnosti da se teroristima pomogne pri skrivanju, osigura im se novčana pomoć ili lažni dokumenti.

Podsjećajući kako je obveza vlasti BiH bila osigurati da takve osobe napuste zemlju još prije 12 godina američki diplomat je kazao kako će se na tome do kraja inzistirati.

Odgovarajući na pitanje o kolikom se broju problematičnih osoba s putovnicama BiH radi, Gregorian je izjavio kako ih je "više od deset a manje od stotinu".

Tvrdnje, posebice srpskih medija, kako je zapravo riječ o tisućama problematičnih osoba Gregorian je nazvao "neviđenim glupostima".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene