Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo tragedija

U BiH i dalje prijete poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaj gotovo svih rijeka u Bosni i Hercegovini i danas je bio na kritičnoj razini te i dalje prijeti opasnost od poplava, objavili su lokalni mediji i službe civilne zaštite u toj zemlji.

Mnogobrojna naselja poput onih u Sarajevskom polju i dalje su pod vodom, no stanje je pod nadzorom a civilna zaštita i vatrogasci nastavljaju pružati pomoć ugroženom stanovništvu koje pokušava sačuvati potopljenu imovinu. Najkritičnije stanje u petak je bilo na području hercegovačkog sela Gabele na granici s Hrvatskom, gdje je zbog poplave morao biti zatvoren i međunarodni granični prijelaz Gabela Polje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Čovjek se skoro utopio u Neretvi

Na toj su lokaciji pripadnici Granične policije BiH u četvrtak morali intervenirati kako bi spasili 54-godišnjeg muškarca koji se gotovo utopio u nabujaloj Neretvi. Iz sjedišta granične policije BiH priopćeno je kako su nakon proglašenja opće opasnosti od poplava na području Čapljine sve raspoložive snage i tehnika stavljene u stanje pojačane pripravnosti a na to su područje morala biti dopremljena i plovila iz Neuma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene