Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova ispitivanja

Kod Beograda pronađena još jedna masovna grobnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević precizirao je u izjavi za agenciju Tanjug da se naredbom o uviđaju nalaže pretraga područja na prostoru "Strelište".

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije donijelo je naredbu da se obave nova ispitivanja na lokalitetu u Batajnici kod Beograda, u blizini masovne grobnice u kojoj su ranije nađena tijela oko 900 kosovskih Albanaca koje je ovdje organizirano dovezla s Kosova srpska policija, javljaju mediji u Srbiji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević precizirao je u izjavi za agenciju Tanjug da se naredbom o uviđaju nalaže pretraga područja na prostoru 'Strelište', na kojemu su ekshumirani posmrtni ostaci 2001. i 2002.

Otkrivena masovna grobnica: 'Ljudi su oteti s nedjeljne mise'

'Riječ je o lokaciji gdje je u vrijeme tih iskapanja bio šator za obdukciju neposredno uz lokaciju masovne grobnice gdje je pronađeno 900 kosovskih Albanaca' rekao je Vukčević dodajući kako su dobili informacije da bi tu mogla biti još jedna masovna grobnica. Haaški Tribunal je krajem siječnja ove godine pravomoćno osudio umirovljenog generala MUP-a Srbije Vlastimira Đorđevića na 18 godina zatvora zbog progona i drugih zločina nad Albancima na Kosovu 1999.

Presudom je utvrđeno da je Đorđević odgovoran za protjerivanje stotina tisuća kosovskih Albanaca te za ubojstvo i premještanje tijela najmanje 724 albanska civila u masovne grobnice u Batajnici kod Beograda, Petrovom Selu kod Kladova i kod jezera Perućac u okolini Bajine Bašte. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene