Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Basri uhićeno 5 šefova paravojnih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 1.000 britanskih i danskih vojnika ušlo je silom u jednu četvrt u Basri, na jugu Iraka, gdje su uhitili pet šefova paravojnih snaga optuženih da su organizirali napade na multinacionalne snage, objavila je britanska vojska.

"To je najvažnija operacija tog tipa koju smo vodili od 2003. Nisu pretrpjeli nikakav gubitak i nemamo informacija prema kojima ima smrtno stradalih osoba", kazao je glasnogovornik vojske, zapovjednik Charlie Burbridge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Slika nije dostupna Nije bio u rukama IS-a IRAČANI PONOVNO 'PRODISALI' Pronađen opasni radioaktivni materijal

Operacija je bila usmjerena na četvrt al-Hartha, na sjeveru Basre, drugom gradu u zemlji smještenom 550 km južno od Bagdada. Sudjelovalo je približno 750 britanskih i 250 danskih vojnika.

"Uhićeno je pet vođa paravojnih snaga koje djeluju u Basri. Optuženi su za otmice, ubojstva i napade na multinacionalne snage", istaknuo je britanski zapovjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene