Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fascinantna građevina

Gradit će hotel u obliku polumjeseca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni grad Azerbejdžana Baku dobiva moderno lice. Jedna od inovativnih građevina čija je izgradnja u planu je i hotel u obliku Mjeseca.

Financiran novcem zarađenim ekploatacijom plina i nafte, Baku postaje jedno od najživljih mjesta za velike kreativne građevine.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u azerbajdžanu Horor u rodilištu: U požaru smrtno stradale četiri bebe Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Na 220 hektara na kojem je prije bilo središnje gradsko skladište, provodi se čišćenje i priprema za izgradnju ureda, hotela, domova i objekata za 50.000 stanovnika Bakua i 48.000 radnika.

Gradom već dominira impozantan neboder Flame Tower, koji će uskoro biti gotov, i Baku TV toranj. Uskoro će u blizini stajati i mnoge druge građevine od kojih će, sudeći prema maketama, posjetiteljima zastajati dah, objavio je CNN.

Dvije od njih su Crescent Place i hotel Crescent, koji je dizajnirala južnokorejska arhitektonska firma Heerim Architects. 'Smatra se da Azerbejdžan ima volju i ekonomsku moć koja se temelji na visokom financijskom rastu koje može podnijeti nove megalomanske arhitektonske pothvate. Mnogi klijenti u Azerbejdžanu prihvaćaju kreativne dizajne koji će omogućiti velike prednosti razvoju njihove države', objasnili su u glasnogovorništvu Heerima.

Predviđa se da će hotel 'Crescent' biti izgrađen do 2015. godine i da će imati 33 kata.

Od 2008. godine gradi se 250 milijuna dolara vrijedan hotel 'Pun Mjesec'. Arhitekti su ga zamislili kao disk na 35 kata. Na 104 kvadratna metra hotela bit će smještene 382 sobe. Kada će posjetitelji glavnog grada Azerbejdžana moći uživati u spektakularnom hotelu, još nije poznato.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene