Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti oduševljeni

U Austriji napadao snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijeli planinski vrhovi u Hrvatskoj u ovo doba godine bili bi prava senzacija, no Austrijanci se više ne čude kad zasniježi usred ljeta.

U Štajerskoj i salzburškoj pokrajini planinske je vrhove ovih dana zabijelio snijeg, a slična scenografija ponavlja se gotovo svake godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

U Sonnblicku je tako za vikend izmjereno čak 20 centimetara snježnoga pokrivača, a bijele se i Summit Planai, Galsterbergalm, Hauser Kaibling, Planneralm i Riesneralm, prenosi portal NEWSAT.

U Solkpassu u Štajerskoj za vikend je zbog snijega zatvorena lokalna cesta koja se nalazi na 1.788 metara nadmorske visine. I prošle godine dogodilo se slično.

Snijeg u srpnju Austrijancima je, tako, uobičajena pojava. Temperatura polako raste i očekuje se da će snijeg već za dan ili dva postati stara vijest. Najviše mu se, ipak, vesele turisti koji još nisu doživjeli pahulje usred ljeta. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene