Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje akcija potrage za bjeguncima

U Aranđelovcu pronađen Mladićev jatak?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je još jedna u nizu akcija uhićenja preostale dvojice haških bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Specijalne jedinice opkolile su kuću u Kosovskoj ulici 21, u Aranđelovcu. Promet je blokiran, a ispred kuće je parkirano nekoliko džipova.

Iz Tanjuga je potvrđeno da se akcija provodi u okviru Akcijskog plana, po nalogu srbijanskog tužilaštva, piše Blic.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma

>> VIDEO: Uslikani muškarac ipak nije Ratko Mladić

>> Mladić u Haagu do Nove godine?

RTS javlja da su Specijalne jedinice opkolile privatnu kuću Ljubinka Zlatića, poznatog pod nadimkom Švaba, bivšeg Arkanovog suradnika, za kojeg se sumnja da je Mladićev jatak. Za sada policija nije nikoga privela. Ispred Zlatićeve kuće okupilo se desetak članova Srpske radikalne stranke i pristaše udruge 'Naši', koji su izražavali nezadovoljstvo prema policiji.

Ljubinko Zlatić za Tanjug je izjavio kako Mladića poznaje iz školskih dana te je dodao kako policija već nekoliko sati pretresa njegovu kuću, pregledava telefonske imenike i fotografije.

Početkom prosinca policija je u beogradskom naselju Banovo Brdo u višesatnoj akciji pretresla obiteljsku kuću Mladićevog sina Darka. 

Prethodna akcija u kojoj se tragalo za Mladićem izvedena je 10. studenog u Valjevu, kada je policija pretraživala obiteljsku kuću i pogone tvornice u vlasništvu braće Vujić.

Voditelj srbijanskog tima za suradnju s ICTY-em Rasim Ljajić kazao je da policija provjerava podatke o mreži pomagača haaškog optuženika Ratka Mladića i da akcija 'nema nikakve veze s tim što haaški tužitelj Serge Brammertz danas podnosi izvješće Vijeću sigurnosti UN-a o suradnji Srbije s Tribunalom u Den Haagu'.

Beogradske 'Večernje novosti' u petak su objavile kako 'uz svakodnevne potrage vlasti u Srbiji čine sve kako bi prekinule lance financiranja Ratka Mladića", te da je "lanac znatno smanjen'. Sugovornici tog lista iz srbijanskog Akcijskog tima za hvatanje haaških optuženika kažu da su 'neki Mladićevi pomagači odustali zbog straha, a pojedini jer su shvatili da njihov novac ide u privatne svrhe onih koji taj novac prikupljaju'.

Po izvorima 'Večernjih novosti' prvi na popisu osumnjičenih za novčanu potporu najtraženijem haaškom bjeguncu jest Mladićev sin Darko i njegova tvrtka 'Impakt'.

Srbijanske vlasti potvrdile su i prijašnju odluku da svaki građanin koji dojavi pravu informaciju o mjestu na kojem se krije Ratko Mladić dobije nagradu od milijun eura, objavljuju u petak 'Večernje novosti'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene