Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa im nije sveto

GPS-om traže kradljivce Isusovih figurica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj krađi iz jaslica iz godine u godinu je u stalnom porastu.

Vjerovali ili ne postoje ljudi koji su spremni ukrasti baš sve što im 'zapne' za oko.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Kardinal Josip Bozanić VRIJEME POMAGANJA Kardinal Bozanić uputio tradicionalnu čestitku vjernicima: ''Ako želimo vidjeti i stići daleko trebamo biti blizu''

Svjedoči o tome pojava krađe figurica i lutki iz jaslica koja je, sudeći po onom što piše Fox News, raširena kao i taj dobri, stari božićni običaj!

Čudo od jaslica: Tko se još može pohvaliti ovako nečime?

Ali Crkva je ove godine dobro pripremljena za borbu protiv takve pošasti. Tehnologija koju svećenici koriste u okviru programu 'Spašavanje Isusa' možda ne može spasiti grešne duše, ali će definitvno dovesti do kućnog praga dugoprstića.

Naime, riječ je o GPS tragačima veličine upaljača koji se brižljivo skrivaju unutar vjerskih artefakata, uključujući figure u jaslicama.

'Svašta sam doživio. Čak sam prisustvovao i takmičenju između pubertetlija koji su se nadmetali tko će ukrasti više figura malog Isusa', posvjedočio je Todd Morris, predsjednik kompanije BrickHouse koji crkvama bez ikakve naknade tijekom blagdana unajmljuje i instalira GPS uređaje.

'Proteklih pet godina imamo pune ruke posla. Broj krađi počinjenih u jaslicama u konstantnom je porastu' dodao je Morris.

Jedan od njegovih klijenata je i pastor Alan Czyzewski iz crkve vetog Ambrozija u Old Bridgeu.

'Prije nekoliko godina došao netko nam je provalio u jaslice. Ukrao je malog Isusa i sve zašarao grafitima. Tada sam potražio pomoć Toddove kompanije', kazao je pastor koji drži da Isusa veseli zaštita njegovih simbola. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene