Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Afganistanu opet otet Nijemac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Afganistanu je otet jedan Nijemac, priopćila je humanitarna organizacija 'Gruenhelme' (Zelene kacige), a tu su vijest nakon toga potvrdile i afganistanske vlasti.

'Naš suradnik je u nedjelju navečer otet u pokrajini Herat gdje i živi zajedno s obitelji', rekao je jedan od voditelja humanitarne organizacije 'Gruenhelme' za koju je oteti Nijemac radio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

Prema pisanju internetskog izdanja dnevnika 'Sueddeutsche Zeitung', oteti je Harald Kleber (42) koji već nekoliko godina živi u Afganstanu i tamo posjeduje stolarsku radionicu. Kleber je, kako nadalje piše 'Sueddeutsche Zeitung', oženjen jednom Afganistankom s kojm ima dijete a prije nekoliko godina je i prešao na islamsku vjeru.

Kako je potvrdila afganistanska policija, Kleber je zajedno sa
suprugom i njezinim bratom bio na putu po pokrajini Herat kada su ih zaustavile naoružane osobe. Otmičari su Klebera izvukli iz automobila te su ga odveli u nepoznatom smjeru a ženu i njezina brata su ostavili u automobilu.

Motiv te otmice zasad nije poznat a isto tako nije priopćeno jesu li otmičari stupili u kontakt s vlastima. Afganistanske vlasti međutim naslućuju da se radi o sukobu između dviju obitelji. Kleberova supruga je naime, prije nego što se udala za njega, bila udana za jednog Afganistanca tako da se pretpostavlja se da bi iza otmice mogla stajati obitelj napuštenog supruga koja ovim činom želi povratiti obiteljsku čast.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova nije moglo otkriti detalje o otmici ukazujući na 'intenzivne kontakte' s afganistanskim vlastima.

'Mi pokušavamo baciti svjetlo na ove događaje', priopćilo je
njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Njemački građani, koji u Afganistanu uglavnom borave kao djelatnici humanitarnih organizacija, česte su mete afganistanskih otmičara. Tako je samo ove godine već oteto petero Nijemaca od kojih je jedan u zatočeništvu i preminuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene